10

Novela daripada Penulis Bersempena Tahun Jemari Seni

  • Title: 10
  • Author: Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud
  • ISBN: 9789670851495
  • Page: 470
  • Format: Paperback
  • 10 Novela daripada 10 Penulis Bersempena 10 Tahun Jemari Seni

    • [PDF] ↠ Unlimited ☆ 10 : by Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud ì
      470 Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud
    • thumbnail Title: [PDF] ↠ Unlimited ☆ 10 : by Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud ì
      Posted by:Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud
      Published :2020-04-10T21:19:22+00:00

    About “Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud”

    1. Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud

      Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the 10 book, this is one of the most wanted Rnysa Hlovate Noor Suraya Imaen Khairyn Othman Manjlara John Norafizan Syud author readers around the world.

    197 thoughts on “10”

    1. Siapa yang tak teruja bila buku yang menghimpunkan karya-karya dari penulis-penulis kegemaran yang sentiasa ditunggu-tunggu dan sudah sedia maklum menghasilkan karya yang bermutu? Saya hampir melompat kegembiraan ketika mula-mula mengetahui tentang berita ini. Terus sahaja diseru kakak kesayangan kami untuk order, takut lambat-lambat nanti ketinggalan :D. Terima kasih Kak Wan Amalyn kerana sudi jadi PS kami dan di atas semua autograf yang awesome itu. Bertambah semangat untuk membaca! Review men [...]


    2. 3.8*Seperti biasa, jika ada banyak kisah dalam sebuah buku, pasti akan ada sebuah dua kisah yang aku tak boleh nak masuk atau dengan kata lain, susah sikit nak dihadamkan.Tapi aku suka dengan kisah yang dipaparkan oleh Imaen. Takut jugak aku jika perkara yang sama jadi kat diri sendiri. Moga dijauhkan dan moga Allah sentiasa melindungi aku. Masa baca kisah dari Syud, aku sedikit blur. Ingatkan ada kisah baru tapi rupanya sambungan kisah dari watak-watak yang terdahulu. Jika peminat tegar Syud, m [...]


    3. 1. Garpu & Camcaby HlovateGarpu & Camca, kedai makan yang menyediakan pelbagai menu diusahakan Yani bersama Ijat, manager merangkap kawan baiknya dan pekerja2 yang berdedikasi. Kemunculan Daria aka Husna, yang datang makan kat situ setiap hari, membibitkan rasa yang lain dalam diri Yanimple & sweet! saya suka sebab menggabungkan 2 benda kegemaran sya, masakkan dan buku! memang terliur je sepanjang baca! macam2 menu Yani masak, rasa nak google resepi je! belum masuk bab buku2 indonesi [...]


    4. Setelah setahun lebih diperam. Marilah kita 'bersama' 10. Dan seperti biasa gabungan 10 karya dari 10 penulis hebat ini akan dibaca ikut suka tanpa ikutan turutannya.1. Camca & Garpu - HlovateYang paling ditunggu selepas agak lama Hlovate tak keluar novel baru. Dan Hlovate itu tetap Hlovate. Sentiasa ada analogi-analogi sendiri walaupun tak pernah tersebut orang. Tapi tak ada rasa canggung. (Atau hanya KakChik sahaja yang rasa begitu :))Ini kisah tentang mencari teman untuk kambus kenangan d [...]


    5. Finished the 1st Book of Antologi 10 NovellaAwesomeFinished 2nd Book Of Antologi 10 NovellaNice4.5 🌟


    6. Bersendirian memang sebenarnya mencari nahas. Kerana apabila sendiri, perasaan akan diamukkan memori - pg 29Senyum Yani boleh la nak letak leahue dengan sylvester nampak tweety-pg 45Making an offer that can't be refused-pg 56'Pembaca perempuan biasanya baca novel sebab nak berangankan/Sebab tu majortiti suka baca novel cinta."Yani. "mungkin ada yang baca atas dasar eskapisme.tapi ramai je lagi yang baca to find deeper things than that.Than just dreaming of prince charmings and happy endings"Prem [...]


    7. Alhamdulillah buku paling tebal dikhatamkan pada tahun 2017 ni. Lepas ni bolehlah cuba baca balik ‘A Suitable Boy’ kot, sebab ketebalannya lebih kurang saja? Haha!10 cerita daripada 10 penulis JS yang majoritinya memang saya kumpul karya mereka. Bacaan yang isinya menenangkan saya kerana tak perlu fikir dalam-dalam, baca sekali dah faham jalan cerita yang disampaikan. Mesej cerita tetaplah menjentik lembut perasaan. Contohnya, Syud sampaikan ‘backstory’ watak utama yang sedih, tapi cara [...]


    8. frankly speaking, i only bought these two books bcs of hlovate. My favourite author all the time. otherwise i wont consider buying.1. garpu&camcait is only 113 pages, sure it is not enough. i crave for more words. really hope hlovate will write the sequence of yani and husna. wait wait, dlm buku ni ada mentioned ku kamaruzzaman. kurt? fisha? aa+bb? ehek. penceritaan yg tak lari dari novel novel yg sebelum ni, pasti akan berkait rapat antara satu sama lain. cuma kalini ditambah cerita mengena [...]


    9. 4.5 StarsThe main reasons i want 10 so badly are because 1. Syud2. Hlovate 3. look at that gorgeous cover So i ended up reading Garpu & Camca and Alviso, semata-mata. I tried (i really did) reading the rest tapi. tak kena dengan jiwa?? good enough a reason, yes? I get to choose what i want to read kan hahahah (kena create justification sebab kalau tak rasa bersalah beli buku tebal-tebal sekali baca 1/5 of it je lol) Garpu&Camca and Alviso were really great tapi pendek sangat. Cukup-cukup [...]


    10. Rasa macam dah lama tak baca buku dan tak buat resensi. Rasa kekok. Sepertinya dah tak reti nak susun ayat. -_-Sebagaimana yang anda maklum, buku 10 ini terbahagi kepada 2 naskhah. Memandangkan bukunya agak tebal, jadi hanya satu yang saya bawa jadi peneman ke Nepal. Dan ianya amat berbaloi dibawa kerana perjalanan menaiki bas yang memakan masa berjam-jam (hampir cecah 8 jam dalam bas) mampu mengalih perhatian saya pada segala hal yang berada 'di luar sana'. Setiap cerita (ada 5 cerita daripada [...]


    11. bought this book for 1. Hlovate 2. Syud1. Hlovate, where should i start? it has been awhile. glad that you're back. but a short story? i need a full length novel. thanks for the book references. i'll try to buy and read them. and i really i miss K2 and Contengan Jalanan2. Syud. its too simple and too short.4*


    12. Garpu & CamcaBaru sampai bab 25, bila Yani join forum dekat Rune's Regatta. Dan tak pasal-pasal, one of the panel telah dilabel oleh Yani sebagai Mamat Ayo Kezambo


    13. Pelbagai cerita dan 1001 kisah. tidak terikat dengan kisah cinta kahwin paksa semata-mata. Terima kasih kepada penulisteruskan usaha anda menulis ceritera yang manis yang tidak semata-mata mementingkan keuntungan.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *